• GRATIS FRAKT OVER KR. 1000,-
  • Rask levering fra Norge
  • TRYGG BETALING MED VIPPS
Sagene sykkel
Våre lag

Sagene sykkel

Stolte sykkeltradisjoner


Sagene IF er en av etterkrigstidens mest meritterte sykkelklubber, med en rekke norgesmestere og deltakere i VM, OL og internasjonale ritt. Fram til midten av 70-tallet dominerte Sagene IF landeveien sammen med Hero, Rye og Sverre.
Sagene Idrettsforening ble stiftet 9. juli 1921 og har også stolte tradisjoner innenfor bandy og fotball. Sagene IF ble tildelt Sølvplaketten av Norges Cycleforbund i 1971 og kåret til årets idrettslag av Oslo Idrettskrets i 1997. I 2001 mottok klubben Idrettens Verdipris.
Sagene IF knyttes fortsatt ofte til klubbens suverent beste rytter: Thorleif Andresen (født 1945) (Syklingens Verden). Han var en av Norges aller sterkeste sykkelryttere gjennom hele 60- og 70-tallet, med tre kongepokaler, tre individuelle norgesmesterskap, 15 lagtempogull og en rekke internasjonale titler. Den aktive karrieren varte fra 1962 til 1979. Thorleif representerte Norge i tre OL, og syklet Norge inn til sensasjonell 4. plass på lagtempo i Munchen i 1972 sammen med, Arve Haugen, Knut Knudsen og Magne Orre (se bilde). I samme mesterskap tok Knudsen Norges eneste OL-gull på sykkel (4000 meter bane). Thorleifs beste individuelle plassering i OL kom i Melbourne 1968, med 13. plass i landeveisrittet. Beste VM-plassering kom i 1974, da han ble nummer 17.
Andre sterke internasjonale resultater er seier i Rheinland Pfalz i 1975 og Berlin 4-dagers 1974, samt etappeseiere i Fredsrittet og Vest-Tyskland Rundt. Språklig usikkerhet førte til at han aldri ble proff, til tross for sterke oppmuntringer fra Knut Knudsen og interesse fra storlag som belgiske BIC og Knudsens første profflag i Italia, Jolly.
Thorleif fortsatte karrieren innen sykkelsporten etter at han la opp i 1979, og han har trent både landslag og klubber som Bjørgvin, Drammen og Frøy. Han er fortsatt ofte på sykkelen og perset i Birkebeinerrittet på 2.58 like før han fylte 50.
Thorleif Andresen ble tildelt Norges Cycleforbunds høyeste utmerkelse, Gullplaketten, i 1985. Thorleif Andresen er Sagenes mest dekorerte rytter, men han er ikke alene om å sikre klubben en plass i historiebøkene. Andre sterke Sagene-navn er Jan Bakke, Svein Langholm og ikke minst Thorleifs storebror Ørnulf Andresen.Hei, vi anvender cookies slik at denne nettsiden skal fungere bedre for deg.

Les mer